ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΑ ΟΡΓΑΝΑ

ΑΡΧΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ & ΣΥΛΛΟΓΟΙ

ΤΜΗΜΑΤΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΖΩΗ

ΔΟΜΕΣ

Το Ελαιόλαδο στο επίκεντρο της Υγείας και της Αειφορίας: Μια Πολυθεματική Εκδήλωση στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο!

Στις 18 Σεπτεμβρίου 2025 το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο φιλοξένησε την πολυθεματική εκδήλωση «Το ελαιόλαδο στην προαγωγή της υγείας και της αειφόρου ανάπτυξης». Τις εργασίες άνοιξαν ο Πρύτανης, Καθηγητής Γεώργιος Δεδούσης, η Αντιπρύτανις Καθηγήτρια Χρύσα Σοφιανοπούλου και ο Αντιπρύτανης Αν. Καθηγητής Γεώργιος Μπόσκου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, κορυφαίοι επιστήμονες και ερευνητές ανέδειξαν την καθοριστική σημασία του ελαιολάδου στη μεσογειακή διατροφή, στη δημόσια υγεία, αλλά και στη βιώσιμη διαχείριση των ελαιώνων. Οι παρουσιάσεις κάλυψαν θέματα από την ιστορική διαδρομή και τη σύγχρονη κατανάλωση έως τις πρακτικές αειφορίας και τη γαστρονομία, συνδέοντας παράδοση, επιστήμη και καινοτομία.

Η εκδήλωση κορυφώθηκε με την παρουσίαση των 71 κορυφαίων παρθένων ελαιολάδων της αξιολόγησης OliValue 2024/25 και τη βράβευση προσωπικοτήτων που συνέβαλαν καθοριστικά στην πρόοδο του ελληνικού ελαιολάδου. Το κοινό είχε την ευκαιρία να γευτεί πλήρες μεσογειακό γεύμα, ενώ οι διοργανωτές και οι πρυτανικές αρχές τόνισαν την ανάγκη να ενισχυθούν αντίστοιχες δράσεις. Σκοπός είναι η προσέλκυση νέων καταναλωτών, αλλά και να προωθηθεί το ελαιόλαδο ως σύμβολο υγείας και αειφορίας.

Δείτε το αναλυτικό Δελτίο Τύπου: