
Στη βαθμίδα της Επίκουρης Καθηγήτριας με θητεία στο Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής της Σχολής Επιστημών Υγείας και Αγωγής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου διορίστηκε η κα Αμαλία Γιάννη. Το γνωστικό αντικείμενο της θέσης που καταλαμβάνει είναι «Χημεία Τροφίμων».
Αξίζει να σημειωθεί ότι η πολυετής και αφοσιωμένη πορεία της κας Αμαλίας Γιάννη ως Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό (Ε.ΔΙ.Π.) επί σειρά ετών στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, υπήρξε καθοριστικής σημασίας για την ακαδημαϊκή και ερευνητική δυναμική και εξέλιξη του Τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής.
Τα ερευνητικά ενδιαφέροντα και το δημοσιευμένο επιστημονικό έργο της κας Γιάννη εστιάζονται στη μελέτη των βιοδραστικών συστατικών των τροφίμων, καθώς και στον σχεδιασμό, την ανάπτυξη και τη μελέτη λειτουργικών τροφίμων. Η κα Γιάννη έχει διατελέσει μέλος της συντακτικής επιτροπής έγκριτων επιστημονικών περιοδικών και αξιολογήτρια ερευνητικών προτάσεων. Έχει συμμετάσχει σε ερευνητικά προγράμματα χρηματοδοτούμενα από ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους και τη βιομηχανία τροφίμων, ως Επιστημονικά Υπεύθυνη ή ως μέλος της ερευνητικής ομάδας. Έχει διδάξει επί σειρά ετών μαθήματα τροφίμων και διατροφής και έχει συνεργαστεί με μεγάλο αριθμό προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών/-τριών και υποψηφίων διδακτόρων-/ρισσών στο Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου και σε άλλα Πανεπιστημιακά και Ερευνητικά Ιδρύματα.
Θερμά συγχαρητήρια στην κα Αμαλία Γιάννη, με κάθε επιτυχία στη μελλοντική της σταδιοδρομία!