Υπηρεσία G Suite for Education και E-mail

Τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου έχουν δωρεάν πρόσβαση στις υπηρεσίες της Google για την εκπαίδευση που μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν ένα λογαριασμό e-mail της μορφής This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. με απεριόριστο χώρο, απεριόριστο χώρο αποθήκευσης στο Google Drive με το ίδιο λογαριασμό This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. καθώς και πληθώρα άλλων εφαρμογών όπως του Google classroom,  Google docs, κτλ.

Η πρόσβαση αυτή παρέχεται για όσο χρόνο ο χρήστης διατηρεί την ακαδημαϊκή του ιδιότητα και είναι εγγεγραμμένος στους ηλεκτρονικούς καταλόγους του Πανεπιστημίου. Όταν πλέον ο χρήστης δεν είναι εγγεγραμμένος, ο λογαριασμός του απενεργοποιείται μετά από έξι (6) μήνες.

Μπορείτε να διαβάσετε επιπλέον πληροφορίες για την υπηρεσία στο σύνδεσμο

https://support.google.com/a/answer/139019?hl=en

Ειδικά για την ασφάλεια και ιδιωτικότητα των δεδομένων των χρηστών:

https://edu.google.com/k-12-solutions/privacy-security/

 

Πως θα πάρετε τον κωδικό για την υπηρεσία

Για την υπηρεσία χρησιμοποιείτε διαφορετικό κωδικό από ότι για τις υπόλοιπες υπηρεσίες του Πανεπιστημίου (e-class, portal, κλπ). Για να λάβετε αυτό τον κωδικό θα πρέπει να πάτε στην σελίδα του Πανεπιστημίου,

https://ssaml.hua.gr/gsuitepass/

και να κάνετε σύνδεση με τον κωδικό που χρησιμοποιείται για τις υπόλοιπες υπηρεσίες του Πανεπιστημίου. Έτσι για παράδειγμα ο χρήστης που έχει λογαριασμό ταχυδρομείου του Πανεπιστημίου This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. βάζει τα στοιχεία όπως παρακάτω

gsuite1

Στη συνέχεια πατώντας GET GSUITE PASSWORD το σύστημα θα σας δώσει τον κωδικό σας τον οποίο θα χρησιμοποιήσετε για να συνδεθείτε στην υπηρεσία Google for Education.

 

Σύνδεση στην υπηρεσία

Μπορείτε να συνδεθείτε στην υπηρεσία μέσω ενός απλού προγράμματος πλοήγησης στο διαδίκτυο (π.χ. Firefox, Chrome, Internet Explorer, κτλ). Ανοίγετε ένα νέο παράθυρο και πηγαίνετε στην διεύθυνση www.google.com οπότε και βλέπετε τη γνωστή αρχική σελίδα αναζήτησης της Google. Αν δεν είστε συνδεδεμένος με κάποιον άλλο λογαριασμό Google (όπως το προσωπικό σας gmail) θα δείτε μία σελίδα παρόμοια με την παρακάτω.

gsuite2

Στη συνέχεια κάνετε κλικ εκεί που λέει “Είσοδος”.

  1. Στην φόρμα σύνδεσης της Google πληκτρολογείτε το Google e-mail σας,gsuite3
  2. Πατάτε “ΕΠΟΜΕΝΟ” και εμφανίζεται μία νέα φόρμα του Πανεπιστημίου στην οποία βάζετε το username χωρίς το @public.hua.gr και τον κωδικό που πήρατε από το προηγούμενο βήμα όπως δείχνουμε και παρακάτω:

gsuite4

  1. Την πρώτη φορά που κάνετε είσοδο στην υπηρεσία θα πρέπει να συμφωνήσετε στους όρους χρήσης αν θέλετε να συνεχίσετε. Όταν κάνετε είσοδο παραμένετε συνδεδεμένοι όπως και σε έναν κλασικό λογαριασμό gmail μέχρι να αποσυνδεθείτε.

Αν είστε συνδεδεμένοι με έναν υπάρχοντα λογαριασμό google μπορείτε απλά να προσθέσετε τον νέο λογαριασμό σας. Πάτε στην φωτογραφία, κάνετε κλικ και πατάτε “Add Account” και από εκεί και πέρα ακολουθείτε τα βήματα 1 εως 3  της παραπάνω περίπτωσης.

gsuite5

 

Αλλαγή Κωδικού

Σε περίπτωση που θέλετε να αλλάξετε τον κωδικό σας, αυτό γίνεται στην ακόλουθη διεύθυνση

https://ssaml.hua.gr/ssp/

 

Ρύθμιση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο ThunderBird 

Μπορείτε να χρησιμοποιείτε το δωρεάν και σύγχρονο πρόγραμμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Thunderbird για την πρόσβασή σας στο ταχυδρομείο του Πανεπιστημίου αλλά και σε άλλους προσωπικούς λογαριασμούς σας. Εδώ θα βρείτε οδηγίες για τη ρύθμιση με IMAP (version 52.6.0) .

 

Οδηγίες σε μορφή video

Μπορείτε να βρείτε οδηγίες για το πως:
1) να λάβετε το αρχικό σας password (αν δεν το έχετε ήδη λάβει) στον σύνδεσμο https://youtu.be/885GCPoaPWc
2) να συνδεθείτε για πρώτη φορά στην υπηρεσία https://youtu.be/emZA4d10Nxc
3) να συνδεθείτε στην υπηρεσία ενώ είστε ήδη συνδεδεμένοι στον προσωπικό σας λογαριαμό της Google, https://youtu.be/XbmFuXbxhtk
4) να αλλάξετε κωδικό χρήστη, https://youtu.be/vyxMGgp1Lg8
5) να συνδέσετε το λογαριασμό σας στο Τhunderbird, https://youtu.be/c4KNQBe9BWo