ΗΜΕΡΙΔΑ “Μεταπτυχιακές Σπουδές και Υποτροφίες στο εξωτερικό ” | 19.01.2023

Το Γραφείο Διασύνδεσης του Χαροκοπείου Πανεπιστήμιου διοργανώνει ημέρα ενημέρωσης αφιερωμένο στην προετοιμασία των φοιτητών και αποφοίτων για την αναζήτηση Μεταπτυχιακών Σπουδών και Υποτροφιών στο #εξωτερικό.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2023 στις 11:00, Διαδικτυακά.

Για δηλώσεις συμμετοχής εδώ:
https://lnkd.in/eWVK5gEB

Για το πρόγραμμα πατήστε εδώ.

19.01.2023 abroad

 

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 14ο Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Δικτύου των Καθηγητών Διανοητικής Ιδιοκτησίας στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο

 

Στις 21 και 22 Οκτωβρίου 2022 διεξήχθη με επιτυχία στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο το 14ο Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Δικτύου των Καθηγητών Διανοητικής Ιδιοκτησίας, το οποίο υλοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Επιτροπής Ηθικής και Δεοντολογίας της Έρευνας (Ε.Η.Δ.Ε.) του Ιδρύματος.

Η θεματολογία του συνεδρίου εστιάστηκε σε θέματα που αφορούν στη διδασκαλία της Διανοητικής Ιδιοκτησίας, τόσο στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, όσο και στους επαγγελματίες και στο ευρύτερο κοινό. Η φετινή διοργάνωση επικεντρώθηκε, επίσης, στα θέματα που σχετίζονται με την Ανοικτή Επιστήμη και τη Βιοηθική.

Στο συνέδριο παρευρέθηκαν στελέχη του Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΟΠΙ) και του Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ). Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου αναπτύχθηκαν από την αναπληρώτρια Διευθύντρια του ΟΠΙ κα Μαρία-Δάφνη Παπαδοπούλου οι πρωτοποριακές εκπαιδευτικές δράσεις του Οργανισμού, για την ευαισθητοποίηση των παιδιών σχολικής ηλικίας σε ζητήματα διανοητικής ιδιοκτησίας. Παρουσιάστηκε επίσης η πρωτοποριακή δράση του ερευνητικού κέντρου "Αθηνά" και ιδιαίτερα η ανάπτυξη εργαλείων που βοηθούν τον νόμιμο διαμοιρασμό των δεδομένων και των ερευνητικών αποτελεσμάτων στο πλαίσιο της Ανοικτής Επιστήμης. Επιπλέον, ο Ε. Καθηγητής του ΕΚΠΑ κ. Α. Λιβιεράτος και ο κ. Γ. Δημητρακόπουλος, από  το γραφείο μεταφοράς τεχνογνωσίας του ΕΚΠΑ και το κέντρο "Αρχιμήδης", παρουσίασαν το μοντέλο μεταφοράς τεχνογνωσίας "Develop+Protect+Commercialize".  Τέλος, οι εκπρόσωποι του Ευρωπαϊκού Γραφείου Ευρεσιτεχνιών (EPO) και του  Ευρωπαϊκού Γραφείου Διανοητικής Ιδιοκτησίας (EUIPO) ανέπτυξαν τις εκπαιδευτικές δυνατότητες που παρέχουν στα ΑΕΙ και στα γραφεία μεταφοράς τεχνολογίας.

Το συνέδριο ολοκληρώθηκε με τις εσωτερικές διαδικασίες του δικτύου και τον προγραμματισμό της δράσης του για την επόμενη χρονιά. Το ΔΣ του δικτύου συμπεριέλαβε σαν μέλος του τον Επ. Καθηγητή του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου κ. Γ. Παπανικολάου. Στο πλαίσιο των κοινωνικών δραστηριοτήτων του δικτύου οι σύνεδροι επισκέφθηκαν τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση και απόλαυσαν τις καλλιτεχνικές δημιουργίες του σκηνοθέτη  Romain Gavras. 

 

SPhoto 2 14o Synedrio Biohthikis

SPhoto 3 14o Synedrio Biohthikis

SPhoto 4 14o Synedrio Biohthikis

Εκδήλωση υποδοχής πρωτοετών στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο | 18.10.2022

Το Γραφείο Διασύνδεσης Σπουδών και Σταδιοδρομίας με χαρά καλωσορίζει τους πρωτοετείς φοιτητές και φοιτήτριες στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο την Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2022 12:00 - 15:00  στο Αμφιθέατρο "Γεώργιος Καραμπατζός".

Στην εκδήλωση οι πρωτοετείς μας θα έχουν την ευκαιρία σε ένα ζεστό και όμορφο περιβάλλον να γνωρίσουν τις πρυτανικές αρχές και τους Προέδρους των Τμημάτων τους, να γνωριστούν καλύτερα μεταξύ τους  και να ενημερωθούν με τις παρεχόμενες υπηρεσίες στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο:

- Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης

- Γραφείο Διασύνδεσης Σπουδών και Σταδιοδρομίας

- Γραφείο Erasmus

- Τμήμα Φοιτητικής Μέριμνας

- Γραφείο Πρακτικής Άσκησης

- Κέντρο Συμβουλετικής Φοιτητών "Αικατερίνη Μαριδάκη - Κασσωτάκη" .

Στην εκδήλωση θα συμμετέχει ο Φοιτητικός Σύλλογος και οι εθελοντικές ομάδες των φοιτητών/τριών του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου.

Ανυπομονούμε να σας γνωρίσουμε!

Δείτε το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του  Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση & Δια βίου Μάθηση 2014-2020»

Green White Dynamic Photocentric Beauty Poster

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η ημερίδα με θέμα «Κοινωνικές, Οικονομικές και Περιβαλλοντικές διαστάσεις της Βιώσιμης Ανάπτυξης»

Site Hmerida Biosimi anaptixi4Site Hmerida Biosimi anaptixi3

 

 

 

 

 

Την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2022, με αφορμή την Ευρωπαϊκή εβδομάδα Βιώσιμης Ανάπτυξης 2022, πραγματοποιήθηκε στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο ημερίδα με θέμα «Κοινωνικές, Οικονομικές και Περιβαλλοντικές διαστάσεις της Βιώσιμης Ανάπτυξης». Η ημερίδα διοργανώθηκε από το Εργαστήριο Κοινωνιολογίας της Παιδείας και του Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου, το Εργαστήριο Εφαρμοσμένων Οικονομικών και το SDGStudentsHub του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, το Εργαστήριο Πολιτικής Οικονομίας της Βιώσιμης Ανάπτυξης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και το Ελληνικό Δίκτυο Λύσεων για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Εκ μέρους των διοργανωτών, ο Αντιπρύτανης Διοίκησης και Φοιτητικής Μέριμνας και Διευθυντής του Εργαστηρίου Εφαρμοσμένων Οικονομικών και Βιώσιμης Ανάπτυξης του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αν. Καθηγητής Γεώργιος Μαλινδρέτος και ο Διευθυντής του Εργαστηρίου Κοινωνιολογίας της Παιδείας και του Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου Καθηγητής Χαράλαμπος Μελετιάδης απηύθυναν χαιρετισμό, υπογραμμίζοντας την κοινή δέσμευση των δυο ιδρυμάτων, καθώς επίσης και των άλλων συνδιοργανώτων, στην προσπάθεια ενίσχυσης των επιστημονικών δράσεων για την οικοδόμηση μιας πιο βιώσιμης κοινωνίας. Σε ανάλογο μήκος κύματος στο πρώτο και στο δεύτερο μέρος των εργασιών της ημερίδας, στα οποία συμμετείχαν περισσότερα από εκατό άτομα, οι ομιλητές παρουσίασαν τις επιμέρους διαστάσεις της Βιώσιμης Ανάπτυξης, αναδεικνύοντας με τον τρόπο αυτό τον πολυπρισματικό χαρακτήρα του ζητήματος, καθώς και την ανάγκη διεπιστημονικής προσέγγισης και συνεργασίας. Μετά το πέρας των εισηγήσεων πραγματοποιήθηκε συζήτηση στη βάση των ερωτημάτων που τέθηκαν από τους συμμετέχοντες και παράλληλα ανακοινώθηκε από τους διοργανωτές η συνέχιση της συνεργασίας τους και η υλοποίηση ανάλογων δράσεων στο άμεσο μέλλον.

Hmerida Biosimi anaptixi5

Site Biosimi 2Site Hmerida Biosimi anaptixiSite Hmerida Biosimi anaptixi6

 

Θερμή υποδοχή στους φοιτητές/φοιτήτριες Erasmus+!

Με πολύ μεγάλη χαρά το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο καλωσόρισε στις 30/09/2022, στην Erasmus+ Intro Day, τους φοιτητές και φοιτήτριες Erasmus+ για το χειμερινό εξάμηνο 2022/23!

Το Γραφείο Erasmus του Πανεπιστημίου μας υποδέχθηκε τους φοιτητές και φοιτήτριες από οκτώ χώρες της Ευρώπης, σε μία εκδήλωση την οποία χαιρέτισαν η Ιδρυματική Συντονίστρια, οι Τμηματικοί Συντονιστές του Προγράμματος Erasmus+, καθώς και το ESN HARO (Erasmus Student Network) του Ιδρύματος.

Η τελετή υποδοχής περιελάμβανε ξενάγηση στους χώρους του Πανεπιστημίου, αναμνηστικά δωράκια, καθώς και γεύμα καλωσορίσματος και ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη στο Μουσείο Ακρόπολης, κατά τη διάρκεια της οποίας είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στους χώρους του, μαζί με τους συνοδούς (buddies)-φοιτητές/τριες του Πανεπιστημίου, αλλά και του συλλόγου ESN HARO.

Πολλές ευχές από την Πανεπιστημιακή Κοινότητα του Ιδρύματος για ένα φοιτητικό ταξίδι γεμάτο ευχάριστες εμπειρίες!

SErasmus1jpgSErasmus4SErasmus2SErasmus3SErasmus5

 

Page 1 of 38