Υπηρεσία eduroam

 eduroam


Το Χαροκόπειο Πανεπιστυήμιο συμμετέχει στο eduroam, τη διεθνή υπηρεσία περιαγωγής Wi-Fi την οποία στην χώρα μας λειτουργεί και συντονίζει το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας και στην οποία συμμετέχουν εκπαιδευτικά ιδρύματα από την Ελλάδα και άλλες 50 χώρες:

Τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου που επισκέπτονται εκπαιδευτικά ιδρύματα που συμμετέχουν στο eduroam, καθώς και οι επισκέπτες από τα ιδρύματα αυτά στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο θα απολαμβάνουν Wi-Fi πρόσβαση αυτόματα και χωρίς καμμιά χρέωση.

Η υπηρεσία eduroam του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου καλύπτει το κεντρικό κτίριο και το νέο κτίριο στην Καλλιθέα.

Η σύνδεση στο δίκτυο eduroam του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου ακολουθεί τις προδιαγραφές του ακαδημαϊκού δικτύου eduroam. Είναι ένα δίκτυο που εφαρμόζει πιστοποίηση χρηστών μέσω του προτύπου ΙΕΕΕ 802.1x παρέχοντας κρυπτογράφηση στην ανταλλαγή δεδομένων.  Όταν είστε στους χώρους του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου θα πρέπει να αναζητήσετε το δίκτυο με το SSID «eduroam».

Περισσότερες πληροφορίες για το eduroam μπορείτε να διαβάσετε στο : https://www.eduroam.org/ και εφαρμογή εγκατάστασης για τα συστήματά σας και τις συσκευές σας θα κατεβάσετε από το https://cat.eduroam.org/

Επιλέξτε την πρώτη ομάδα χρηστών (test hua.gr). Αν έχετε προβλήματα στην εγκατάσταση δοκιμάστε με τη δεύτερη (test tcs.hua.gr).

Προς το παρόν η υπηρεσία δεν είναι διαθέσιμη για Windows 7 και Windows XP/Vista. Για αυτά τα λειτουργικά θα ακολουθήσει νέα ανακοίνωση.

Οδηγίες σύνδεσης στο δίκτυο eduroam για συσκευές Android με έκδοση < 4.3 (βήμα προς βήμα)

Οδηγίες σύνδεσης στο δίκτυο eduroam για συσκευές Android με έκδοση 4.3 (βήμα προς βήμα)

Οδηγίες σύνδεσης στο δίκτυο eduroam για συσκευές Android με έκδοση Lollipop (βήμα προς βήμα)

Πιστοποιητικό ασφάλειας