Υπηρεσία E-mail

Τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου έχουν δωρεάν πρόσβαση στις υπηρεσίες της Google για την εκπαίδευση που μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν ένα λογαριασμό e-mail της μορφής Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. με απεριόριστο χώρο, απεριόριστο χώρο αποθήκευσης στο Google Drive με το ίδιο λογαριασμό Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. καθώς και πληθώρα άλλων εφαρμογών όπως του Google classroom,  Google docs, κτλ.

Η πρόσβαση αυτή παρέχεται για όσο χρόνο ο χρήστης διατηρεί την ακαδημαϊκή του ιδιότητα και είναι εγγεγραμμένος στους ηλεκτρονικούς καταλόγους του Πανεπιστημίου. Όταν πλέον ο χρήστης δεν είναι εγγεγραμμένος, ο λογαριασμός του απενεργοποιείται μετά από έξι (6) μήνες.

Μπορείτε να διαβάσετε επιπλέον πληροφορίες για την υπηρεσία στο σύνδεσμο

https://support.google.com/a/answer/139019?hl=en

Ειδικά για την ασφάλεια και ιδιωτικότητα των δεδομένων των χρηστών:

https://edu.google.com/k-12-solutions/privacy-security/

 

Σύνδεση στην υπηρεσία

Μπορείτε να συνδεθείτε στην υπηρεσία μέσω ενός απλού προγράμματος πλοήγησης στο διαδίκτυο (π.χ. Firefox, Chrome, Internet Explorer, κτλ). Ανοίγετε ένα νέο παράθυρο και πηγαίνετε στην διεύθυνση www.google.com οπότε και βλέπετε τη γνωστή αρχική σελίδα αναζήτησης της Google. Αν δεν είστε συνδεδεμένος με κάποιον άλλο λογαριασμό Google (όπως το προσωπικό σας gmail) θα δείτε μία σελίδα παρόμοια με την παρακάτω.

gsuite2

Στη συνέχεια κάνετε κλικ εκεί που λέει “Είσοδος”.

  1. Στην φόρμα σύνδεσης της Google πληκτρολογείτε το Google e-mail σας,Screen Shot 2019 07 24 at 11.06.47
  2. Πατάτε “ΕΠΟΜΕΝΟ” και εμφανίζεται μία νέα φόρμα του Πανεπιστημίου στην οποία βάζετε το username χωρίς το @hua.gr και τον κωδικό που πήρατε από το προηγούμενο βήμα όπως δείχνουμε και παρακάτω:

gsuite4

  1. Την πρώτη φορά που κάνετε είσοδο στην υπηρεσία θα πρέπει να συμφωνήσετε στους όρους χρήσης αν θέλετε να συνεχίσετε. Όταν κάνετε είσοδο παραμένετε συνδεδεμένοι όπως και σε έναν κλασικό λογαριασμό gmail μέχρι να αποσυνδεθείτε.

 

Χρήση πολλαπλών λογαριασμών

Αν είστε συνδεδεμένοι με έναν υπάρχοντα λογαριασμό google μπορείτε απλά να προσθέσετε τον νέο λογαριασμό σας. Πάτε στην φωτογραφία, κάνετε κλικ και πατάτε “Add Account” και από εκεί και πέρα ακολουθείτε τα βήματα 1 εως 3  της παραπάνω περίπτωσης "Σύνδεση στην Υπηρεσία".

gsuite5

 

Αλλαγή Κωδικού

Σε περίπτωση που θέλετε να αλλάξετε τον κωδικό σας πατήστε εδώ.

 

Ανάκτηση κωδικού

Αν είστε παλιός χρήστης με λογαριασμό πριν από τον Ιούνιο 2018 και δεν έχετε αλλάξει τον κωδικό σας μπορείτε να πάρετε τον κωδικό του email χρησιμοποιώντας τον κωδικό για τις υπόλοιπες υπηρεσίες εδώ.

Αν έχετε εναλλακτικό προσωπικό e-mail στο λογαριασμό σας μπορείτε να κάνετε μόνος σας επανέκδοση κωδικού σύμφωνα με αυτές τις οδηγίες. Η πλειοψηφία των εισακτέων από το 2020 και μετά μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτή τη μέθοδο.

Διαφορετικά πρέπει να επισκεφθείτε την γραμματεία του τμήματός σας ή το Κέντρο Πληροφορικής και Δικτύων με την ακαδημαϊκή σας ταυτότητα για να αιτηθείτε επανέκδοση κωδικού.

 

Ρύθμιση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο ThunderBird 

Μπορείτε να χρησιμοποιείτε το δωρεάν και σύγχρονο πρόγραμμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Thunderbird για την πρόσβασή σας στο ταχυδρομείο του Πανεπιστημίου αλλά και σε άλλους προσωπικούς λογαριασμούς σας.

Για τις νεότερες εκδόσεις του λογισμικού η διαδικασία εγκατάστασης γίνεται αυτόματα ακολουθώντας τον οδηγό χωρίς να χρειάζονται επιπλέον ρυθμίσεις.

Για παλαιότερες εκδόσεις του λογισμικού θα βρείτε οδηγίες εδώ.

 

Ρύθμιση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε συσκευή Android

Μπορείτε να χρησιμοποιείτε την δωρεάν και σύγχρονη εφαρμογή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Gmail App για την πρόσβασή σας στο ταχυδρομείο του Πανεπιστημίου αλλά και σε άλλους προσωπικούς λογαριασμούς σας.

Οδηγίες εγκατάστασης λογαριασμού θα βρείτε εδώ.

 

Ρύθμιση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε συσκευή iOS

Μπορείτε να χρησιμοποιείτε την δωρεάν και σύγχρονη εφαρμογή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Gmail App για την πρόσβασή σας στο ταχυδρομείο του Πανεπιστημίου αλλά και σε άλλους προσωπικούς λογαριασμούς σας.

Οδηγίες εγκατάστασης λογαριασμού θα βρείτε εδώ.

 

Οδηγίες σε μορφή video

Μπορείτε να βρείτε οδηγίες για το πως:

1) να συνδεθείτε για πρώτη φορά στην υπηρεσία εδώ

2) να συνδεθείτε στην υπηρεσία ενώ είστε ήδη συνδεδεμένοι στον προσωπικό σας λογαριαμό της Google εδώ

3) να αλλάξετε κωδικό χρήστη εδώ

4) να συνδέσετε το λογαριασμό σας στο Τhunderbird εδώ