Φοιτητικό Στεγαστικό Επίδομα

Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση με αριθμό 128839/Ζ1/19-10-2022 (Β' 5438), οι προπτυχιακοί φοιτητές των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών, Έλληνες υπήκοοι ή υπήκοοι άλλων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δικαιούνται ετήσιο στεγαστικό επίδομα ίσο με χίλια (1.500) ευρώ.

Οι αιτήσεις για τη χορήγηση του στεγαστικού επιδόματος για κάθε ακαδημαϊκό έτος, υποβάλλονται εντός προθεσμίας, κατά τον μήνα Ιούνιο εκάστου έτους μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής, από τον ενδιαφερόμενο δικαιούχο του επιδόματος.

Ενημερώνουμε τις Φοιτήτριες/τους Φοιτητές του Ιδρύματος ότι από την Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023 άνοιξε η εφαρμογή της ηλεκτρονικής πλατφόρμας από το Υπουργείο Παιδείας, για τους δικαιούχους του Στεγαστικού Φοιτητικού Επιδόματος για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023 και λήγει Πέμπτη 3 Αυγούστου 2023.

 

Οι ενδιαφερόμενοι  θα πρέπει να επισκέπτονται την ειδική εφαρμογή στεγαστικού επιδόματος στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://stegastiko.minedu.gov.gr, προκειμένου να υποβάλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους.

Για την είσοδό τους στην ηλεκτρονική εφαρμογή, οι αιτούντες πρέπει να χρησιμοποιήσουν το όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό (password) που τους χορηγήθηκε από την ΑΑΔΕ για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του TAXISnet.

Πατήστε εδώ για να δείτε την εγκύκλιο.

 

Σημείωση*

Το Πανεπιστήμιο δεν διαθέτει φοιτητική εστία.

Πληροφορίες: Χριστίνα Λαμπρίδη-Τμήμα Φοιτητικής Μέριμνας
Επικοινωνία: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Τηλ.: 210 9549221
Ώρες υποδοχής: 10.00-14.00 καθημερινά
Οικίσκος Φοιτητικής Μέριμνας, Γραφείο 1