Πλήθος κόσμου, με τη συμμετοχή του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, στη «Βραδιά του Ερευνητή»

 

 

Βραδιά Ερευνητή 3

 

 

Το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, με τη συμβολή του Γραφείου Διασύνδεσης, Σπουδών και Σταδιοδρομίας, συμμετείχε και φέτος στην Βραδιά του Ερευνητή!

Με μεγάλη συμμετοχή και με βασικούς πρωταγωνιστές τα παιδιά όλων των ηλικιών αλλά και τους φοιτητές/ φοιτήτριες πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου 2023, η «Βραδιά του Ερευνητή» στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ), και πιο συγκεκριμένα στο εμβληματικό κτίριο Αβέρωφ, του ιστορικού συγκροτήματος Πατησίων που άνοιξε τις πύλες του, για δέκατη συνεχή χρονιά.

Με στόχο την ανάδειξη του κομβικού ρόλου της έρευνας και της καινοτομίας στην ανάπτυξη της χώρας και τη σύνδεσή τους με την κοινωνία, και τη φετινή χρονιά, οι ερευνητικές ομάδες του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου όπως και των πανεπιστημίων της Αττικής, ερευνητικών κέντρων, καθώς και νεοφυών επιχειρήσεων και τεχνοβλαστών παρουσίασαν στο κοινό, με μεγάλο ενθουσιασμό, τα πρωτότυπα επιτεύγματά τους και ανέπτυξαν τις πρωτοπόρες ιδέες τους και τη δημιουργικότητά τους για την αντιμετώπιση και την προσαρμογή στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, την πράσινη και ψηφιακή μετάβαση, καθώς και για την επίτευξη της αειφόρου ανάπτυξης.

Εκ μέρους του Χαροκοπείου συμμετείχαν τα εξής Τμήματα:

  1. Σχολή Ψηφιακής Τεχνολογίας | Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεματικής

      Ερευνητική Ομάδα: ΗΟΤ (Harokopio Open Technologies).

      Υπεύθυνος ερευνητικής ομάδας: Βαρλάμης Ηρακλής, Καθηγητής.

      Μέλη: Υποψ. Διδακτ. Χ. Χρόνης, Ε. Παπαγεωργίου, Δ. Χαρίτος, Μ. Λιναρδάκης, Γ. Καζάζης, Χ. Καζάκος

  1. Σχολή Περιβάλλοντος Γεωγραφίας και Εφαρμοσμένων Οικονομικών | Τμήμα Γεωγραφίας

       Ερευνητική Ομάδα: Γεωμορφολογίας

       Εργαστήριο: Φυσικής Γεωγραφίας

       Θέμα: Ψηφιακή–3d απεικόνιση αναγλύφου με χρήση drone και τεχνικών φωτογραμμετρίας – Η χρήση υψηλής ανάλυσης τοπογραφικών δεδομένων στη γεωμορφολογική έρευνα

       Μέλη: Ε. Καρύμπαλης, Καθηγητής, Κ. Τσανάκας, Επίκουρος Καθηγητής, Δ.- Β. Μπατζάκης, Υπ. Διδάκτορας, Δ. Γρίβα, Υπ. Διδάκτορας

  1. Σχολή Περιβάλλοντος Γεωγραφίας και Εφαρμοσμένων Οικονομικών | Τμήμα Γεωγραφίας

      Ερευνητική Ομάδα: Περιβαλλοντικής Γεωγραφίας

      Εργαστήριο: Φυσικής Γεωγραφίας

      Θέμα: Διερευνώντας τη σχέση μεταξύ βιοποικιλότητας-οικοσυστημικών υπηρεσιών-κλίματος-ενέργειας: οδεύοντας σε μια ίση και δίκαιη μετάβαση;

      To έργο GUARDEN (Safeguarding biodiversity and critical ecosystem services across sectors and scales) – Grant Agreement no 101060693.

     Μέλη: Ε. Δράκου, Επίκουρη Καθηγήτρια, Ρ. Σ. Λορίλλα, Μεταδιδακτορική Ερευνήτρια, Σ. Μπούτσιος, Υπ. Διδάκτορας, Γ. Πετρόπουλος, Επίκουρος Καθηγητής, Γ. Κεφαλάς, Ερευνητής, Θ. Θεοφιλόπουλος, Ερευνητής

  1. Σχολή Περιβάλλοντος Γεωγραφίας και Εφαρμοσμένων Οικονομικών | Τμήμα Γεωγραφίας

      Εργαστήριο: Γεωπληροφορικής και Χαρτογραφίας

      Θέμα: A Cloud-based Remote Sensing Data System For Promoting Research And Socioeconomic Studies In Arctic Environments

      Μέλη: Γ. Πετρόπουλος, Επίκουρος Καθηγητής, Σ. Δέτσικας, Υπ. Διδάκτορας

  1. Γραφείο Διασύνδεσης Σπουδών και Σταδιοδρομίας

       Επιστημονικά Υπεύθυνος: Αναπληρωτής Καθηγητής Γεώργιος Μαλινδρέτος

       Μέλη: Δημήτριος Μαραγκός, Δρ. Κωνσταντία Α. Μπάρδα, Μαρία Σκουλάκη, Γεωργία Σφακιανάκη.

Εκ μέρους του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου απηύθυνε χαιρετισμό ο Αντιπρύτανης Καθηγητής Χρίστος Χαλκιάς στην Εναρκτήρια Εκδήλωση.

Θα θέλαμε να εκφράσουμε θερμές ευχαριστίες στους ερευνητές και τις ερευνήτριές μας που συμμετείχαν και εκπροσώπησαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο στην εκδήλωση.

 Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την τελευταία Παρασκευή του Σεπτέμβρη του 2024!

 

Βραδιά Ερευνητή 1Βραδιά Ερευνητή 2Βραδιά Ερευνητή 4Βραδιά Ερευνητή 5Βραδιά Ερευνητή 6

Μόνιμος Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεματικής ο κ. Χρήστος Δίου!

 

 

Θερμά συγχαρητήρια στον κ. Χρήστο Δίου για την μονιμοποίησή του στη βαθμίδα του Επίκουρου Καθηγητή στο Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεματικής της Σχολής Ψηφιακής Τεχνολογίας!

Του ευχόμαστε κάθε επιτυχία και δύναμη για να συνεχίσει να συνεισφέρει τα μέγιστα στο Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεματικής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου!

 

IMG 20231005 111033IMG 20231005 111331IMG 20231005 111340IMG 20231005 111403 1IMG 20231005 111453

Μόνιμη Επίκουρη Καθηγήτρια του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεματικής η κα Κλεοπάτρα Μπαρδάκη!

 

Θερμά συγχαρητήρια στην κα Κλεοπάτρα Μπαρδάκη για την μονιμοποίησή της στη βαθμίδα της Επίκουρης Καθηγήτριας στο Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεματικής, της Σχολής Ψηφιακής Τεχνολογίας του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου!

Της ευχόμαστε να συνεχίσει με την ίδια αφοσίωση, δύναμη και ζήλο το εξαίρετο ακαδημαϊκό της έργο!

 

IMG 20231005 110701IMG 20231005 110745IMG 20231005 110810IMG 20231005 110856IMG 20231005 111453

Θερμό καλωσόρισμα των νεοεισερχόμενων φοιτητών και φοιτητριών στην τελετή υποδοχής Erasmus+ Intro Day!

 

 

Το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο καλωσόρισε με μεγάλη χαρά την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023, 41 φοιτητές/τριες από οκτώ χώρες της Ευρώπης, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+, για το χειμερινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2023/24!

Οι νεοεισερχόμενοι/ες φοιτητές/τριες δημιούργησαν τις πρώτες τους αναμνήσεις από το ταξίδι εκπαίδευσης και επιμόρφωσης στο Πανεπιστήμιό μας σε μία όμορφη τελετή Erasmus+ Intro Day, την οποία χαιρέτισαν ο Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Διασφάλισης Ποιότητας, η Ιδρυματική Συντονίστρια, οι Τμηματικοί Συντονιστές του Προγράμματος Erasmus+, η υπεύθυνη του γραφείου Erasmus, καθώς και το ESN HARO (Erasmus Student Network) του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου.

Οι φοιτητές/τριες είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στους φιλόξενους χώρους του Ιδρύματος, να εξερευνήσουν το πανεπιστημιακό περιβάλλον, αλλά και να αποκτήσουν μία συνολική εικόνα για τα μαθήματα και τις υπηρεσίες μέσω των οποίων θα παρέχεται συνεχής υποστήριξη κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους. Απέκτησαν, επίσης, μία πρώτη γεύση από την κουλτούρα και τη ζωή στην πόλη μας, από την επίσκεψη που οργάνωσε το γραφείο Erasmus στο Μουσείο Ακρόπολης μαζί με τους συνοδούς (buddies)-φοιτητές/τριες του Ιδρύματος, αλλά και μέσα από μία σειρά δράσεων και εκδηλώσεων, στο πλαίσιο της «welcome week» που διοργάνωσε το ESN HARO του Ιδρύματος.

Η φιλοξενία των φοιτητών/τριών στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ αποτελεί πάντα ένα ξεχωριστό γεγονός για το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι, καθώς ο αριθμός τους παρουσιάζει σημαντική άνοδο τα τελευταία έτη, αποδεικνύοντας ότι το Ίδρυμα ενισχύει ουσιαστικά το διεθνές προφίλ του, προσφέρει ποιοτική εκπαίδευση και προωθεί την πολυπολιτισμική ανταλλαγή και συνεργασία.

Ευχόμαστε στους/στις φοιτητές/τριες του Erasmus+ ένα επιτυχές και εκπληκτικό χειμερινό εξάμηνο στο Πανεπιστήμιο μας, με την πεποίθηση ότι η διαπολιτισμική αυτή εμπειρία θα τους εμπλουτίσει προσωπικά και ακαδημαϊκά!

 

Το Ίδρυμα Σύλβιας Ιωάννου, σε συνεργασία με το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, διοργανώνουν την εκδήλωση «Ας ξαναμάθουμε την Κύπρο: Ψηφιακοί διάλογοι μεταξύ Ιστορίας και Γεωγραφίας»

 

 Square UCY 1000x1000 b1

Το Ίδρυμα Σύλβιας Ιωάννου, σε συνεργασία με το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, διοργανώνουν την εκδήλωση «Ας ξαναμάθουμε την Κύπρο: Ψηφιακοί διάλογοι μεταξύ Ιστορίας και Γεωγραφίας».
Στο πλαίσιο των Ψηφιακών Ανθρωπιστικών Επιστημών πρόκειται να παρουσιαστούν οι ερευνητικές συνεργασίες του Ιδρύματος Σύλβιας Ιωάννου με το Τμήμα Γεωγραφίας του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, οι ψηφιακές εφαρμογές και τα εκπαιδευτικά βιβλία που επικεντρώνονται στην Κύπρο. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Ημερομηνία: 20 Οκτωβρίου 2023, Ώρα: 16:00

Χώρος διεξαγωγής: Αμφιθέατρο «Φίλιππος Τσιμπόγλου», Κέντρο Πληροφόρησης – Βιβλιοθήκη «Στέλιος Ιωάννου», Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Πρόγραμμα και τη Δήλωση Συμμετοχής στην εκδήλωση, ανατρέξτε ΕΔΩ

Σελίδα 1 από 44