Ολοκληρώθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία το ετήσιο Συνέδριο RC21 - Research Committee 21 of the ISA - International Sociological Association στην Αθήνα (24-27/08/2022)

Με πολύ μεγάλη χαρά το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο άνοιξε τις πύλες του για να φιλοξενήσει το ετήσιο Συνέδριο της Επιτροπής Ερευνών 21 της Διεθνούς Κοινωνιολογικής Εταιρείας (RC21 - Research Committee 21 of the ISA - International Sociological Association), το οποίο ήταν το πρώτο συνέδριο της RC21 στην Ελλάδα, αλλά και το πρώτο με φυσική παρουσία μετά την πανδημία. Η έναρξη του συνεδρίου με αντικείμενο την Αστική & Περιφερειακή Ανάπτυξη (Urban & Regional Development) έγινε στις 24/08 στο ΕΜΠ, στις 25 και 26/08 φιλοξενήθηκε στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο και ολοκληρώθηκε σε διάφορα σημεία ενδιαφέροντος της Αθήνας, με επισκέψεις από ομάδες συνέδρων στις 27/08.

Μετά από δύο χρόνια στη δίνη της πανδημίας, υποδεχθήκαμε 500 συναδέλφους από όλο τον κόσμο και από όλο το ηλικιακό φάσμα στους χώρους του Πανεπιστημίου μας, το οποίο έδωσε για άλλη μια φορά την αίσθηση ενός ιδεώδους χωροταξικά και οργανωτικά χώρου για τη διεξαγωγή συνεδρίων αυτής της κλίμακας και με έμφαση στην ουσία του επιστημονικού διαλόγου.

Το θέμα του φετινού συνεδρίου ήταν «Ordinary Cities in Exceptional Times», με έμφαση στον αναστοχασμό του τι σημαίνει κανονικότητα και εξαιρετικές συνθήκες, σε έναν κόσμο που κινείται με όλο και μεγαλύτερη ταχύτητα, αντιμετωπίζοντας προβλέψιμα και μη προβλήματα, και πως μπορούν αυτές οι καταστάσεις να αποτελέσουν αντικείμενο ρύθμισης (πολιτικών) σε διάφορες περιοχές του κόσμου, με πολύ διαφορετικές συνθήκες, άνισους πόρους, διαφορετικές διαδρομές-ιστορία και αντιμετωπίσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία RC21 ιδρύθηκε το 1970 και αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες και πιο δυναμικές Επιτροπές Ερευνών της ISA. Το ετήσιο συνέδριό της είναι πολύ σημαντικό γεγονός για όσες/ους ασχολούνται με τα ζητήματα της πόλης και της περιφερειακής ανάπτυξης και γίνεται είτε αυτόνομα -όπως το συγκεκριμένο της Αθήνας- είτε στο πλαίσιο του παγκόσμιου συνέδριου της ISA (κάθε 4 χρόνια) ή στο πλαίσιο του παγκόσμιου Forum της ISA (επίσης κάθε 4 χρόνια, αλλά στο ενδιάμεσο των παγκόσμιων συνεδρίων).

Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν στην επιστημονική επιτροπή που ανέλαβε τη διοργάνωση του συνεδρίου, με επικεφαλής τον Ομότιμο Καθηγητή του Τμήματος Γεωγραφίας κ. Θωμά Μαλούτα, ο οποίος αποτέλεσε τον βασικό συντελεστή για τη διασφάλιση της απόλυτης επιτυχίας του συνεδρίου. Αισθανόμαστε πολύ περήφανοι γιατί η επιτυχής διεξαγωγή του έδωσε την ευκαιρία στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο να μπει στους νοητικούς χάρτες 500 συναδέλφων από όλο τον κόσμο, ως ένας κόμβος στο δίκτυο των επιστημονικών ιδρυμάτων που ασχολούνται σοβαρά με τα θέματα της πόλης και της περιφερειακής ανάπτυξης.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες εκφράζουμε, επίσης, στην ομάδα των ατόμων που ανέλαβαν την οργάνωση του συνεδρίου, που για άλλη μία φορά επιβεβαίωσαν τον επαγγελματισμό τους, στο πλαίσιο της εξαιρετικής συνεργασίας με το Πανεπιστήμιό μας.

Επιβράβευση αξίζει, αναμφίβολα, και στους εθελοντές για την ανελλιπή παρουσία τους, την πολύτιμη βοήθειά τους και την ιδιαίτερη συμβολή τους στην απόλυτη επιτυχία του Συνεδρίου της RC21.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

S1 RC21S3 RC21S4 RC21S5 RC21S6 RC21S7 RC21S9 RC21S11 RC21S10 RC21

S2 RC21

Μνημόνιο Συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο NUIST της Κίνας

Επεκτείνοντας τη στρατηγική ανάπτυξης σημαντικών διεθνών συνεργασιών, το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο υπέγραψε Μνημόνιο Συνεργασίας με το Nanjing University of Information Science and Technology (NUIST), στην Κίνα.

Καλοσωρίζουμε το νέο Μνημόνιο, το οποίο σηματοδοτεί την αρχή μίας εποικοδομητικής ακαδημαϊκής συνεργασίας, εστιάζοντας στην υποστήριξη και υλοποίηση εκπαιδευτικών διαπολιτισμικών δραστηριοτήτων και έργων μεταξύ των δύο Πανεπιστημίων, στην ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με τις εξελίξεις στη διδασκαλία, αλλά και στην προώθηση της έρευνας σε κάθε ίδρυμα.

Ως αποτέλεσμα γόνιμων προσπαθειών, η τρέχουσα συνεργασία θα προωθήσει την εφαρμογή δράσεων εξωστρέφειας και συνεργασίας στους τομείς ενδιαφέροντος και θα δημιουργήσει νέες ευκαιρίες για τους φοιτητές και το Ακαδημαϊκό προσωπικό των δύο Πανεπιστημίων.

 

Rector of Harokopio UniversityLI Beiqun

 

Collaboration Agreement

Save the date @ 24.01.2021 Παγκόσμια Ημέρα Εκπαίδευσης

Ενδυναμώνοντας τις γέφυρες ανάμεσα στα ελληνικά Πανεπιστήμια και τον Ελληνισμό της Διασποράς 24th eng ver2 scaled

Reinforcing bridges between Greek Universities and the Greek Diaspora

Mε αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Εκπαίδευσης και τη συμπλήρωση διακοσίων χρόνων από την έναρξη της Επανάστασης του 1821, η Γενική Γραμματεία Ανώτατης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Διπλωματίας και Απόδημου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών, διοργανώνουν την Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 14:30 διαδικτυακή ημερίδα με θέμα: “Ενδυναμώνοντας τις γέφυρες ανάμεσα στα Ελληνικά Πανεπιστήμια και τον Ελληνισμό της Διασποράς”

Η ημερίδα θα αποτελέσει μια ευκαιρία για την ανάδειξη και προβολή των δραστηριοτήτων των ελληνικών πανεπιστημίων στην εκπαίδευση, την έρευνα και την καινοτομία, ενώ ταυτόχρονα φιλοδοξεί να ενισχύσει τη διασύνδεση των ομογενών με το εγχείρημα, τόσο ως ωφελούμενων, όσο και ως πρεσβευτών στα ακροατήρια των χωρών που κατοικούν.

Εκπρόσωποι της κυβέρνησης και των πανεπιστημίων, επιφανείς Έλληνες της Διασποράς που είναι απόφοιτοι ελληνικών πανεπιστημίων, καθώς και εκπρόσωποι ομογενειακών οργανώσεων, θα παρουσιάσουν τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες που ανοίγονται για τους απόδημους Έλληνες στον τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης στην Ελλάδα.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην ελληνική γλώσσα.

Λόγω της εκδήλωσης υψηλού ενδιαφέροντος, η ημερίδα θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω του συνδέσμου:

https://youtu.be/z0cjAj4Zc5

Για τη συμμετοχή σας, παρακαλείστε να εγγραφείτε μέσω της παρακάτω φόρμας

ΕΓΓΡΑΦΗ / REGISTRATION

 

29.04.2020 Conference "The Role of Geomorphology in Modern Society"

 

geo aprill

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της, η Επιτροπή Γεωμορφολογίας και Περιβάλλοντος της Ελληνικής Γεωλογικής Εταιρείας σε συνεργασία με το Τμήμα Γεωγραφίας του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου και το Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, διοργανώνει Επιστημονική Ημερίδα με θέμα “Ο ρόλος της Γεωμορφολογίας στη Σύγχρονη Κοινωνία”, την Τετάρτη 29 Απριλίου 2020 στην Αίθουσα Τελετών του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών. Οι θεματικές περιοχές της Ημερίδας καλύπτουν όλα τα επιμέρους γνωστικά αντικείμενα της γεωμορφολογίας.
H συμμετοχή στην Ημερίδα είναι δωρεάν.

Οι περιλήψεις θα πρέπει να υποβληθούν το αργότερο έως τις 31 Μαρτίου 2020.

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την υποβολή περιλήψεων επισκεφθείτε τον ακόλουθο σύνδεσμο: 
 

Ημερίδα Tέχνη και Επιχειρηματικότητα

 

Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Εκπαίδευση και Πολιτισμός» του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου διοργανώνει ημερίδα με τίτλο «Τέχνη και Επιχειρηματικότητα».

Στην ημερίδα θα παρουσιαστεί η ερευνητική δουλειά των μεταπτυχιακών φοιτητών, η οποία υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του μαθήματος «Ιστορία της Ευρωπαϊκής Τέχνης», με επιβλέπουσα την καθηγήτρια Ευαγγελία Γεωργιτσογιάννη, και αφορά στη δημιουργική αξιοποίηση της τέχνης μέσω μιας επιτυχημένης επιχειρηματικής σύλληψης. Οι φοιτητές θα παρουσιάσουν ιδρύματα με κοινωνικό έργο, τα οποία προωθούν την υγιή επανένταξη ατόμων που ανήκουν σε κοινωνικά ευάλωτες ομάδες μέσα από τη δημιουργία χρηστικών και διακοσμητικών αντικειμένων και την επιχειρηματική δράση: «Θεοτόκος», «Μαργαρίτα», Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α «Ορίζοντες», «Σχεδία Art» Θα παρουσιαστούν επίσης ιδιωτικές επιχειρήσεις που φιλοτεχνούν ή σχεδιάζουν καινοτόμα είδη μόδας, ενδυμασίας και καλλιτεχνίας, προβάλλοντας τον ελληνικό πολιτισμό και αναβιώνοντας παραδοσιακές τέχνες: Ξένια-Νεφέλη Βλάχου (“Μarmarometry”), Έλενα Ζουρνατζή (“Grecian Chic”), Κατερίνα Καρούσου, Αντώνης Ξενάκης, Μένανδρος Παπαδόπουλος, Λίζα Σαρηγιαννίδου (“Savapile”), Γιάννης Τσεκλένης, Argalios, Zeus+Δione

imerida

Θα ακολουθήσει συζήτηση με την παρουσία όσων δραστηριοποιούνται ή έχουν δραστηριοποιηθεί επιχειρηματικά, με σκοπό την ανάπτυξη γόνιμου διαλόγου μεταξύ κοινού και  Είσοδος ελεύθερη. Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.Περισσότερες πληροφορίες: τηλ. 6940203244, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.δημιουργών. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019 και ώρα 16.00, στην Αίθουσα Τελετών (κτήριο Βιβλιοθήκης) του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου (Ελευθερίου Βενιζέλου 70, Καλλιθέα, Σταθμός ΗΣΑΠ: Ταύρος / Ελ. Βενιζέλος). 

Για να δείτε το πρόγραμμα πατήστε εδώ.

Για την πρόσκληση πατήστε εδώ.

 

 

 

Σελίδα 1 από 10