Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο το IEEE International Congress on Intelligent and Service-Oriented Systems Engineering (CISOSE 2023)

 

1Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο το IEEE International Congress on Intelligent and Service-Oriented Systems Engineering (CISOSE 2023), από τις 17-20 Ιουλίου 2023. To CISOSE 2023 διοργανώθηκε από το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεματικής του Ιδρύματος σε συνεργασία με την IEEE.

Η πρώτη ημέρα του IEEE CISOSE ήταν αφιερωμένη στις ημερίδες του συνεδρίου, καθώς και σε πάνελ και εκπαιδευτικές συνεδρίες.

Η τελετή έναρξης, στις 18 Ιουλίου 2023, ήταν αφιερωμένη στο IEEE Future Technology Summit, με βασικό θέμα τις έξυπνες μηχανές και τις εφαρμογές τους. Προσκεκλημένοι ομιλητές από τον ακαδημαϊκό και επιστημονικό χώρο, όπως οι V. Piuri (IEEE Fellow, Università degli Studi di Milano), Paul Watson (Director of the UK National Innovation Centre for Data, Newcastle University), Ruhong Zhou (College of Life Sciences, Zhejiang University), Jie Xu (University of Leeds), Axel Küpper (Technische Universität Berlin, T-LABS), Kuo-Ming Chao (University of Roehampton & National Engineering Laboratory for E-Commerce Technologies Fudan University), έδωσαν το στίγμα της έρευνας αιχμής και διαμόρφωσαν μια εικόνα για τα επόμενα βήματα της βιομηχανίας των υπολογιστών και δικτύων.

Στις επόμενες δύο ημέρες, στα 6 επιμέρους συνέδρια που περιλαμβάνονταν στο ΙΕΕΕ CISOSE 2023, παρουσιάστηκε μια πληθώρα ερευνητικών εργασιών γύρω από τα Μεγάλα Δεδομένα και τη Μηχανική Μάθηση, την Τεχνητή Νοημοσύνη και τον έλεγχό της, τα συστήματα Νέφους, τις Κινητές και Κατανεμημένες Εφαρμογές, την Υπηρεσιοκεντρική Σχεδίαση συστημάτων κ.ά.

Επιπλέον, το συνέδριο περιελάμβανε μια πληθώρα προσκεκλημένων ομιλητών διεθνούς εμβέλειας από την Ακαδημία και τη Βιομηχανία (H. Reisig - Humboldt U. of Berlin, G. Tsatsaronis - Elsevier, A. Benslimane, U. Avignon, P. Demestichas - U. Piraeus & Wings ICT, H.A. Jacobsen - U. Toronto).

Το ΙΕΕΕ CISOSE 2023 προσέλκυσε συνολικά πάνω από 180 συμμετέχοντες από 35 χώρες, στους οποίους προσέφερε μια μοναδική ευκαιρία για επικοινωνία, ανατροφοδότηση και δικτύωση, με σκοπό τη δημιουργία νέων ιδεών, νέων συνεργασιών και αποτελεσμάτων για την μελλοντική ανάπτυξη στον χώρο της Πληροφορικής και των εφαρμογών της.

Η λήξη του σηματοδοτήθηκε από την αποχαιρετιστήρια εκδήλωση στην οποία βραβεύτηκαν οι καλύτερες εργασίες ανά συνέδριο, μέλη της οργανωτικής επιτροπής και οι εθελοντές/ντριες φοιτητές/τριες που στήριξαν το εγχείρημα.

Παραπομπή συνδέσμων για περισσότερη ενημέρωση:

ΙΕΕΕ CISOSE 2023: https://ieee-cisose-congress.org/

ΙΕΕΕ Future Technology Summit - FTS 2023: https://ieeefuturetechnology.com/

 

21 21 84IMG 3980IMG 4062IMG 4279IMG 4175

Επιτυχής διεξαγωγή του "13th International Symposium on Digital Earth-ISD" στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο

 

 

 

Harokopio2Στις 11-14 Ιουλίου 2023 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο το «13th International Symposium on Digital Earth-ISD”, από την International Society for Digital Earth (ISDE), σε συνεργασία με το Τμήμα Γεωγραφίας, της Σχολής Περιβάλλοντος, Γεωγραφίας και Εφαρμοσμένων Οικονομικών του Ιδρύματος.

Με θέμα "Earth Intelligence to Understand and Protect Our Living Planet", το συμπόσιο προσέλκυσε περίπου 200 συμμετέχοντες από 24 χώρες, με αντικείμενο απασχόλησης στο ευρύτερο πεδίο τεχνολογιών γεωπληροφορικής και τις ειδικές εφαρμογές τους, στην ανάλυση γεωγραφικών δεδομένων, στις χωρικές βάσεις δεδομένων και στις εξελιγμένες τεχνικές αξιοποίησης συστημάτων γεωγραφικών πληροφοριών και τηλεπισκόπησης. Το διεθνές συμπόσιο προσέφερε στους συμμετέχοντες μια άνευ προηγουμένου ευκαιρία για κοινή χρήση, επικοινωνία και δικτύωση, με σκοπό τη δημιουργία γόνιμων ιδεών, ανακαλύψεων και αποτελεσμάτων για την μελλοντική ανάπτυξη στον τομέα της ψηφιακής Γης (Digital Earth). Να σημειωθεί ότι η επιστήμη και η τεχνολογία της Ψηφιακής Γης (Digital Earth) έχουν ευδοκιμήσει και έχουν επιφέρει ιδιαίτερη βελτίωση σε βασικούς τομείς που βρίσκονται στην αιχμή της ανάπτυξης της Επιστήμης της Γης, της Επιστήμης της Πληροφορίας, της Επιστήμης του Διαστήματος και της Κοινωνικής Επιστήμης.

Η τελετή έναρξης πραγματοποιήθηκε στις 11 Ιουλίου 2023 στο κεντρικό αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου. Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Καθηγητής Ευθύμιος Καρύμπαλης, Πρόεδρος του Τμήματος Γεωγραφίας, η Καθηγήτρια Καλλιόπη Σαπουντζάκη, Κοσμήτορας της Σχολής Περιβάλλοντος, Γεωγραφίας και Εφαρμοσμένης Οικονομίας, ο Καθηγητής Γεώργιος Μαλινδρέτος, Αντιπρύτανης Διοίκησης και Φοιτητικής Μέριμνας και ο Dr. Alessandro Annoni, Πρόεδρος της ISDE.

Η τοπική οργανωτική επιτροπή του διεθνούς συμποσίου αποτελούνταν από τους Καθηγητές του Τμήματος Γεωγραφίας Ισαακ  Παρχαρίδη και Πέτρο Κατσαφάδο, την ερευνήτρια του ΕΑΑ Όλγα Συκιώτη και τις μεταπτυχιακές φοιτήτριες Μαρία Βασάλου (Χ.Π.) και Ιωάννα Τσέλκα (ΕΜΠ).

Πολλές ευχαριστίες στους συναδέλφους από το Τμήμα Γεωγραφίας του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, σε όσους/όσες συμμετείχαν σε οργανωτικές και επιστημονικές επιτροπές, καθώς και στους εθελοντές και εθελόντριες για την πολύ σημαντική συνεισφορά τους στην εύρυθμη διεκπεραίωση του συμποσίου.

Δείτε επίσης: http://www.digitalearth-isde.org/show-48-277-1.html 

Video with ISDE Highlights:https://youtu.be/P3-NY_SBhwc

harokopeio ISDE 2023IMG 8241IMG 7545IMG 7521IMG 7509IMG 7661IMG 7901IMG 8207IMG 7815

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η Ημερίδα: "Ο Ευεργετισμός ως στοιχείο της κοινής πολιτισμικής κληρονομιάς»

 

IMG 1197Την Πέμπτη 8 Ιουνίου 2023 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Ημερίδα με θέμα: «Ελλάδα- Ρουμανία: Ο Ευεργετισμός ως στοιχείο της κοινής πολιτισμικής κληρονομιάς», στο πλαίσιο του εορτασμού των 30 χρόνων από την ίδρυση του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου και υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ρουμανίας στην Ελλάδα. Προσκεκλημένος ομιλητής ήταν ο κ. Tudor Dinu, τακτικός καθηγητής του Πανεπιστημίου Βουκουρεστίου. 

Η ημερίδα διοργανώθηκε από το ΠΜΣ «Εκπαίδευση και Πολιτισμός» του Τμήματος Οικονομίας και Βιώσιμης Ανάπτυξης, θέλοντας να τιμήσει τους δεσμούς του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου με τη Ρουμανία, τη χώρα όπου έζησε για πολλά χρόνια ο ευεργέτης Παναγής Α. Χαροκόπος.

Μετά το καλωσόρισμα της Καθηγήτριας Ευαγγελίας Γεωργιτσογιάννη, υπεύθυνης για τη διοργάνωση της Ημερίδας, χαιρετισμούς απηύθυναν η Πρύτανις του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Καθηγήτρια Μάρα Νικολαΐδη, η Επιτετραμμένη της Πρεσβείας της Ρουμανίας στην Ελλάδα κα Adriana Ciamba, η Πρόεδρος του Τμήματος Οικονομίας και Βιώσιμης Ανάπτυξης Αναπλ. Καθηγήτρια Βασιλική Κωσταρέλλη και η Διευθύντρια του ΠΜΣ «Εκπαίδευση και Πολιτισμός» Καθηγήτρια Κωνσταντίνα Κουτρούμπα. Ακολούθησε σύντομη ομιλία με θέμα «Ευεργετισμός και Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο» από την Καθηγήτρια Ευαγγελία Γεωργιτσογιάννη.

Στη συνέχεια έγινε Βράβευση του προσκεκλημένου ομιλητή κ. Tudor Dinu, Professor dr. habilit. dr. h. c. του Πανεπιστημίου Βουκουρεστίου, από την Πρύτανι του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Καθηγήτρια Μάρα Νικολαΐδη, για την προσφορά του στον Ελληνισμό.

Ακολούθησε η εξαιρετικά ενδιαφέρουσα διάλεξη με θέμα: «Η κοινωφελής δραστηριότητα των Φαναριωτών Ηγεμόνων στις Παραδουνάβιες Ηγεμονίες» από τον Καθηγητή Tudor Dinu, με τη συνοδεία πλούσιου εικονογραφικού υλικού.

Στην ημερίδα παρέστησαν επίσης οι: κα Miorara- Florina Pituţ και ο κ. Dan Oanta, Σύμβουλοι της Πρεσβείας της Ρουμανίας στην Ελλάδα, ο  Αντιπρύτανης Οικονομικών και Προγραμματισμού του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Καθηγητής Κωνσταντίνος Αμπελιώτης, Πανεπιστημιακοί, Ερευνητές, εκπρόσωποι της ρουμανικής κοινότητας στην Ελλάδα, καθώς και μεταπτυχιακοί και προπτυχιακοί φοιτητές και φοιτήτριες.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

PRESS RELEASE 

IMG 1211

IMG 1219

IMG 1239

IMG 1227

Υβριδική Ανοιχτή Ημέρα Ενημέρωσης | Μεταπτυχιακές Σπουδές στη Σχολή Ψηφιακής Τεχνολογίας | 15.06.2023

Hybrid Open Day - Μεταπτυχιακές Σπουδές στη Σχολή Ψηφιακής Τεχνολογίας
Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών "ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΉ ΚΑΙ ΤΗΛΕΜΑΤΙΚΉ"
Διιδρυματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών "ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ"
Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Ανακατεύθυνσης "ΕΦΑΡΜΟΣΜEΝΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚH"
Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Ειδίκευσης Ερευνητικού Χαρακτήρα "ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΛΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ"

Πέμπτη 15 Ιουνίου 2023
Ώρα Διεξαγωγής: 16:00 - 18:00
???? Τρόπος Διεξαγωγής : iβρυδικά Διαδικτυακά (ΖΟΟΜ) | Αίθουσα : 2.3 Κτήριο Ομήρου Ομήρου 9, Ταύρος, Αθήνα ΤΚ 17778

Η Σχολή Ψηφιακής Τεχνολογίας σε συνεργασία με το Γραφείο Διασύνδεσης Σπουδών και Σταδιοδρομίας του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου με διοργανώνει Ημέρα Ενημέρωσης» ( Hybrid Open Day) την Πέμπτη 15 Ιουνίου 2023 στις 16:00.
Πρόκειται για μια Υβριδική παρουσίαση με σκοπό τη γνωριμία και την ενημέρωση για τα Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών
️ Πληροφορική και Τηλεματική
️ Ψηφιακές Υπηρεσίες Υγείας και Αναλυτική
️ Εφαρμοσμένη Πληροφορική
️ Επιστήμη των Υπολογιστών και Πληροφορική

Απευθύνεται:
στους/στις υποψηφίους/ες φοιτητές/τριες που ενδιαφέρονται να κάνουν αίτηση στα Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών για το ακαδ. έτος 2023 – 2024.
️ Προκήρυξη | Πληροφορική και Τηλεματική | https://msc.dit.hua.gr/ | 23.06.2023
️ Προκήρυξη | Ψηφιακές Υπηρεσίες Υγείας και Αναλυτική | https://mschealth.dit.hua.gr/ | 23.06.2023 ️ Προκήρυξη | Εφαρμοσμένη Πληροφορική | https://applied.dit.hua.gr/ | 23.06.2023
️ Προκήρυξη | Επιστήμη των Υπολογιστών και Πληροφορική | https://mphil.dit.hua.gr/ | 23.06.2023

O Κοσμήτορας και οι Διευθυντές των Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών της Σχολής Ψηφιακής Τεχνολογίας θα σας παρουσιάσουν τα Προγράμματα, τις εκπαιδευτικές υπηρεσίες καθώς και την εμπειρία από τη μελλοντική φοίτηση στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο.

Δείτε το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Αιτήσεις:
️ Η συμμετοχή είναι δωρεάν.
️ Απαραίτητη η εγγραφή στην ηλεκτρονική φόρμα προκειμένου να σας σταλεί ο σύνδεσμος για τη συμμετοχή σας στην εκδήλωση https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScay4vwSpeSw45GC4F-OJEBxebd-hSIgAUWNVdRpP69XkxynQ/viewform


dit Hybrid

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία το 6ο Διεθνές Forum Logistics στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο

 

 

Site ILME LogisticsForum Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 1η Ιουνίου 2023 το 6ο International Logistics Forum που συνδιοργάνωσε το Ινστιτούτο Logistics Management Ελλάδος (ILME) με το Τμήμα Οικονομίας & Βιώσιμης Ανάπτυξης και το Γραφείο Διασύνδεσης, Σπουδών και Σταδιοδρομίας του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου.

Περισσότεροι από 170 επαγγελματίες Logisticians από επιχειρηματικούς κλάδους της βιομηχανίας, του λιανεμπορίου και των μεταφορών τόσο από την Ελλάδα όσο και το εξωτερικό, φοιτητές και καθηγητές συγκεντρώθηκαν στο Κεντρικό Αμφιθέατρο του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου “Γεώργιος Καραμπατζός” και είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο των Logistics σε εθνικό κ διεθνές επίπεδο, όπως επίσης και για τις αναγκαίες δεξιότητες του ανθρώπινου δυναμικού στον κλάδο αυτό, στο πλαίσιο της διεθνούς πιστοποίησης του European Logistics Association.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν αρχικά ο Πρόεδρος τoυ ILME, Κωνσταντίνος Χανιώτης, ο Γιώργος Μαλινδρέτος, Αντιπρύτανης Διοίκησης και Φοιτητικής μέριμνας στo Xαροκόπειο Πανεπιστήμιο, Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Οικονομίας & Βιώσιμης Ανάπτυξης και μέλος του ΔΣ του ILME και ο Στάθης Μακαντάσης, Διευθυντής Logistics της εταιρίας DELTA Foods S.A. και Αντιπρόεδρος του ILME, ο οποίος παρουσίασε και τις βασικές αξίες που πρεσβεύει και προάγει το ILME.

Διακεκριμένοι ομιλητές από διαφορετικούς επιχειρηματικούς κλάδους αναφέρθηκαν στις σημερινές προκλήσεις του κλάδου και μοιράστηκαν με τους συμμετέχοντες σύγχρονες λύσεις και βέλτιστες πρακτικές αναδεικνύοντας τον καθοριστικό ρόλο της τεχνολογίας αλλά και την αξία του ανθρώπινου παράγοντα στην επίτευξη των επιχειρησιακών στόχων έχοντας πάντα τον πελάτη στο επίκεντρο των αποφάσεων. Εντυπωσιακή ήταν η απήχηση του συνεδρίου στη νέα γενιά, η οποία μέσα από ερωτήσεις, που επικεντρώνονται σε θέματα καριέρας και soft skills που απαιτούνται, προσπάθησε να χαρτογραφήσει τα πρώτα βήματα για μια επιτυχημένη πορεία στον κλάδο της εφοδιαστικής αλυσίδας.

 

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΔΩ

 

Site 6th Logistics Forum f4Site 6th Logistics Forum f2

 

 

Σελίδα 1 από 12