Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή διεξήχθη η εναρκτήρια εκδήλωση του Προγράμματος «Preventing obesity through Biologically and bEhaviorally Tailored inTERventions for you, BETTER4U»

 

 

231106 better4u 2 1

Στις 2-3 Νοεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο η εναρκτήρια εκδήλωση του προγράμματος «Preventing obesity through Biologically and bEhaviorally Tailored inTERventions for you, BETTER4U». Ως συντονιστής του προγράμματος, το Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής, της Σχολής Επιστημών Υγείας και Αγωγής του Ιδρύματος, υποδέχτηκε ομάδες της 28-μελούς κοινοπραξίας για τη διεξαγωγή των δραστηριοτήτων εκκίνησης του Ευρωπαικού προγράμματος.

Το πρόγραμμα BETTER4U στοχεύει στον εντοπισμό και την εξατομικευμένη διαχείριση του συνόλου των παραγόντων που επηρεάζουν την αύξηση βάρους. Σκοπός του είναι η καταπολέμηση του υπέρβαρου και της παχυσαρκίας, μέσω ανάπτυξης πρακτικά αξιολογούμενων εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης και προώθησης εξατομικευμένων συστάσεων στο πλαίσιο πρωτοβουλιών για τη δημόσια υγεία. Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, στα πλαίσια της πρωτοβουλίας «HORIZON EUROPE: Prevention of obesity throughout the life course».

Η εναρκτήρια εκδήλωση διεξήχθη στον χώρο του Αμφιθεάτρου «Γ. Καραμπατζός» του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου. Χαιρετισμούς απηύθυναν η Πρύτανις του Ιδρύματος, Καθηγήτρια Μαρία Νικολαΐδη και ο Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών και Υγείας Καθηγητής Γιάννης Μανιός. Σε ομιλίες προχώρησαν ο Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Διασφάλισης Ποιότητας Καθηγητής Γεώργιος Δεδούσης, η μεταδιδάκτορας Δρ Μαρία Καφύρα, καθώς και όλοι οι επικεφαλείς των πακέτων εργασίας του προγράμματος, Ms Lisa Marie Breyer και Ms Rodessa May Marquez (UNIVIE) , Prof Anders Eriksson (UTARTU), Prof Aleksandra Luszczynska (USWPS) μαζί με την μεταδιδάκτορα Δρ Ιωάννα-Παναγιώτα Καλαφάτη (HUA) και τον Δρ Rene Pool (VUA), Prof Stavroula Mougiakakou (UBern) μαζί με τον Prof Χρήστο Δίου (HUA),ο Prof Αναστάσιος Δελόπουλος (AUTH), η μεταδιδάκτορας Δρ Ευαγγελία Καραγλάνη μαζί με τον Prof Γιάννη Μανιό (HUA), ο Δρ Ruben Willems (UGent) και οι Mr Stephan Kampshoff και η Ms Darya Silchenko (EUFIC).

Σχετικοί Σύνδεσμοι (EUFIC-managed):

 231106 better4u 1

Photo BETTER4U 2

#BETTER4U_EU