Σπουδαία διάκριση του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου στην κατάταξη The Young University Rankings 2023

 

 

PhotoΤο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο συμμετείχε για δεύτερη χρονιά στη διεθνή κατάταξη «Times Higher Education Young University Rankings 2023» και κατετάγη στη σειρά 101-150, παραμένοντας μεταξύ των κορυφαίων νέων Πανεπιστημίων σε εθνικό επίπεδο και σε περίοπτη θέση παγκοσμίως.

Στην κατάταξη ΤΗΕ Young University Rankings συμμετέχουν Ιδρύματα που συμπληρώνουν έως πενήντα (50) έτη λειτουργίας, τα οποία αξιολογούνται στους τομείς της διδασκαλίας, της έρευνας, της μεταφοράς γνώσεων και του διεθνούς προσανατολισμού τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι στη φετινή κατάταξη συμμετείχαν 605 Πανεπιστήμια, περισσότερα δηλαδή σε σχέση με την κατάταξη του 2022, στην οποία έλαβαν μέρος 539 Ιδρύματα.

Για μία ακόμη φορά είμαστε πολύ περήφανοι για την εξαιρετική πορεία προόδου που χαράσσει το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, ως αποτέλεσμα των εντατικών προσπαθειών, της καίριας συμβολής, μεθοδικότητας και αφοσίωσης όλων των μελών της Πανεπιστημιακής μας Κοινότητας.

Η σειρά κατάταξης των ελληνικών Νέων Πανεπιστημίων έχει ως εξής:

  • (94) Πανεπιστήμιο Κρήτης
  • (101-150) Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο
  • (251-300) Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
  • (301-350) Πολυτεχνείο Κρήτης
  • (401-500) Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδας, Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας
  • (501+) Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής 

Δείτε τους πίνακες κατάταξης στον σύνδεσμο του THE Young University Rankings: https://www.timeshighereducation.com/world-university-rankings/2023/young-university-rankings

#YoungUni #THEUniRankings