Πρόσκληση Υποβολής Αιτήσεων για Σπουδές Erasmus+ 202​3​/2​4

erasmus studies

Καλούνται οι φοιτητές/τριες του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, κανονικά εγγεγραμμένοι/ες σε ένα από τα προγράμματα σπουδών των Τμημάτων του Ιδρύματος, που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στη δράση κινητικότητας φοιτητών με σκοπό τις σπουδές ERASMUS+ κατά το ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ή ΕΑΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ του ακαδ. έτους 2023/24, να καταθέσουν ηλεκτρονικά στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. τον πλήρη φάκελο υποψηφιότητας τους μέχρι την Παρασκευή 24/02/2023.

Σε επόμενο χρόνο και κατόπιν σχετικής ανακοίνωσης οι υποψήφιοι που υπέβαλαν ηλεκτρονικά τον πλήρη φάκελο υποψηφιότητας θα κληθούν να τον υποβάλλουν και σε φυσική μορφή στο γραφείο Erasmus, που βρίσκεται στο κτήριο Εξυπηρέτησης Φοιτητών (Ελ. Βενιζέλου 70). Η χρηματοδότηση της κινητικότητας των φοιτητών/τριων θα γίνει από το νέο Πρόγραμμα ΚΑ-131-23 καθώς και από υπόλοιπα διαθέσιμα προηγούμενων ενεργών προγραμμάτων.

Σκοπός της δράσης, η υλοποίηση σε εταίρο Ίδρυμα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, μέρους του Προγράμματος σπουδών του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου στο οποίο ο/η φοιτητής/τρια είναι κανονικά εγγεγραμμένος/η.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι κανονικά εγγεγραμμένοι φοιτητές/τριες σε Πρόγραμμα Σπουδών ενός εκ των 3 κύκλων σπουδών (Προπτυχιακού -1ου , Μ = Μεταπτυχιακού – 2ου , Δ = Διδακτορικού – 3ου), ανεξάρτητα από την ιθαγένειά τους (βλέπε αναλυτικό οδηγό πατώντας εδώ).

Επιπλέον ενισχύεται η συμμετοχή ατόμων με λιγότερες ευκαιρίες όπως π.χ. αυτών που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις που αναφέρονται στις σχετικές διατάξεις του Ν. 3794/09, των ατόμων που παρουσιάζουν αναπηρία 67% και άνω από φυσική αναπηρία ή ψυχική πάθηση, με βάση τη γνωμάτευση της οικείας πρωτοβάθμιας υγειονομικής επιτροπής που εδρεύει σε κάθε νομό, καθώς και αυτών με οικονομικά, κοινωνικά, πολιτιστικά, γεωγραφικά κ.α. εμπόδια.

Δείτε εδώ αναλυτικά την πρόσκληση για Σπουδές Erasmus+.
Για τον κατάλογο των συνεταίρων ιδρυμάτων στο εξωτερικό πατήστε εδώ.
Για τα μηνιαία ποσά επιχορηγήσεων ανά χώρα προορισμού πατήστε εδώ.

Για την συμπληρωματική ενίσχυση φοιτητών με λιγότερες ευκαιρίες πατήστε εδώ.

Για το ΦΕΚ για φοιτητές ΑΜΕΑ πατήστε εδώ.

 

Ο Φάκελος Υποψηφιότητας του/της ΦΟΙΤΗΤΗ/ΤΡΙΑΣ συμπεριλαμβάνει, κατά σειρά τοποθέτησης τα εξής έγγραφα:

1

Αίτηση/ Δήλωση για συμμετοχή στο Πρόγραμμα ERASMUS+Κινητικότητα φοιτητών με σκοπό τις σπουδές (SMS) 2023-2024

2

Βεβαίωση σπουδών (αίτημα στη Γραμματεία του προγράμματος σπουδών του/της φοιτητή/τριας μέσω του Φοιτητολογίου σημειώνοντας στο πεδίο Σχόλια ”ERASMUS”)

για Υποψ. Διδάκτoρες.: βεβαίωση της τριμελούς Συμβουλευτικής Επιτροπής (το αίτημα κατατίθεται απευθείας στην γραμματεία του τμήματος σας) & προσκόμιση βεβαίωσης επιβλέποντος καθηγητού

3

Πρόσφατο Πιστοποιητικό Αναλυτικής βαθμολογίας – στα αγγλικά

(αίτημα στη Γραμματεία του προγράμματος σπουδών του/της φοιτητή/τριας μέσω του Φοιτητολογίου σημειώνοντας στο πεδίο Σχόλια ” ERASMUS)

προαιρετικό: πρόσθετη Υπεύθυνη Δήλωση του φοιτητή με κατάλογο μαθημάτων των οποίων περιμένει τα αποτελέσματα σύντομα

4

Προτεινόμενο Learning Agreement -ένα για κάθε επιλογή Παν. Υποδοχής

(δείτε εδώ τις οδηγίες συμπλήρωσης του)

5

Letter of Intent / Motivation Letter στα αγγλικά

6

Υπεύθυνη Δήλωση Ν.1599/86 σχετικά με προηγούμενη συμμετοχή στο ERASMUS+ SMS/ SMP, LLP ERASMUS SMS/ SMP, LEONARDO, ERASMUS Intensive Programme - Εντατικό Πρόγραμμα (αν δεν έχετε λάβει μέροςδεν έχω λάβει μέρος σε καμία δράση των προγραμμάτων ERASMUSLEONARDO ή αν έχετε λάβει μέρος: έχω λάβει μέρος στη δράση Χ, στο Χ ΑΕΙ, την περίοδο Χ (έτος/ εξάμηνο, διάρκεια) ΜΕ ή ΧΩΡΙΣ ΥΠΟΤΡΟΦΙΑ

7

Υπεύθυνη Δήλωση Ν.1599/86 όπου δηλώνεο ο/η αιτών/ούσα ότι: δεν λαμβάνω χρηματοδότηση για την ίδια δραστηριότητα από άλλο (συγχρηματοδοτούμενο ή μη) κοινοτικό πρόγραμμα

8

Τεκμήρια γλωσσομάθειας –απλά φωτοαντίγραφα


Παρακαλούμε πολύ όπως διαβάσετε προσεκτικά το Παράρτημα υποβολής με τις οδηγίες για την ηλεκτρονική αποστολή του φακέλου σας καθώς και τις οδηγίες για την συμπλήρωση του Learning Agreement.

 

Πληροφορίες Γραφείο Erasmus
Οδός : Ελ. Βενιζέλου 70 | 17676 | Καλλιθέα
Tηλ : +30 210 9549225
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.