Ολοκληρώθηκε η 80η διαδικτυακή Ορκωμοσία νέων πτυχιούχων και διδακτόρων του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου

Σε ζωντανή μετάδοση προβλήθηκε από το επίσημο κανάλι του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου στο YouTube η 80η Ορκωμοσία των τριών εκ των τεσσάρων τμημάτων του Ιδρύματος, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15 και την Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2021.

 

orkomosia 9 21

Η πανδημία Covid-19 στέρησε για μία ακόμη φορά τη δυνατότητα διεξαγωγής της Ορκωμοσίας στους χώρους του Πανεπιστημίου μας. Παρόλα αυτά, η 5η ηλεκτρονική Ορκωμοσία ένωσε διαδικτυακά τους νέους πτυχιούχους, τους διδάκτορες, τις οικογένειές τους και τους οικείους τους σε αυτή την ξεχωριστή στιγμή της ζωής τους και τους έδωσε τη δυνατότητα να γιορτάσουν για την απόκτηση του πτυχίου και του τίτλου τους.

Μετά από ενάμιση χρόνο εμπειρίας στα «θρανία» της τηλεκπαίδευσης, οι 69 προπτυχιακοί, 55 μεταπτυχιακοί και 13 διδάκτορες ανταποκρίθηκαν σε ιδιαίτερες και πρωτόγνωρες συνθήκες εκπαίδευσης και τελικά κατάφεραν να υπερκεράσουν κάθε εμπόδιο και να βγουν νικητές. Αξίζει να σημειωθεί ο ιδιαίτερος χαρακτήρας της τελετής ορκωμοσίας των διδακτόρων, η οποία χαρακτηρίστηκε από δύο ορόσημα: Από το γεγονός ότι για πρώτη φορά ορκίσθηκε διψήφιος αριθμός διδακτόρων (13) σε μια ορκωμοσία και, ιδιαιτέρως, από την πραγματοποίηση της πρώτης ορκωμοσίας διδάκτορα που φοίτησε στο διεθνές πρόγραμμα διδακτορικών σπουδών του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεματικής, το οποίο προσφέρεται στην αγγλική γλώσσα και απευθύνεται σε φοιτητές που δεν είναι Έλληνες.

Για την κατάκτηση του δύσκολου στόχου τους, η Πρύτανης του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου, Καθηγήτρια Μαρία Νικολαΐδη και η Ακαδημαϊκή Κοινότητα απέδωσαν θερμά συγχαρητήρια στους νέους πτυχιούχους και στους διδάκτορες. Επιπλέον, τους προέτρεψαν να συνεχίσουν να αγωνίζονται για να κερδίσουν ισάξιες μάχες σε ανώτερα επίπεδα, θέτοντας τον πήχη των προσωπικών τους στόχων ολοένα και πιο ψηλά και ακολουθώντας το παράδειγμα σπουδαίων ανδρών, όπως ο Μίκης Θεοδωράκης, ώστε να είναι πρωτοπόροι και ηγέτες στον τομέα που θα επιλέξουν.

Επίσης, τους διαβεβαίωσαν ότι ολοκληρώνοντας τις σπουδές τους στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, είναι πλήρως καταρτισμένοι και έχουν αποκτήσει όλα τα γνωστικά εφόδια για ένα λαμπρό επαγγελματικό μέλλον, φοιτώντας σε ένα Πανεπιστήμιο που προσπαθεί συνεχώς να βελτιώνεται, να επιτυγχάνει διεθνείς συνεργασίες με κορυφαία Πανεπιστήμια ανά τον κόσμο και να προσφέρει ποιοτικότερο περιβάλλον σπουδών, εξέλιξης και έρευνας. Αναφέρθηκαν, κυρίως, στο υψηλό έργο του, το οποίο αποτυπώθηκε στις τρεις ξεχωριστές διακρίσεις που πέτυχε στην ετήσια κατάταξη Times Higher Education World University Rankings 2022, όπου κέρδισε τον τίτλο του καλύτερου Πανεπιστημίου στην Ελλάδα, τοποθετήθηκε στη σειρά 351-400 μεταξύ των 1662 συνολικά Πανεπιστημίων και συγκέντρωσε το υψηλό ποσοστό του 96,3%, σε επίπεδο ετεροαναφορών σε επιστημονικό/ερευνητικό έργο, καταλαμβάνοντας την 64η θέση στην παγκόσμια κατάταξη.

Με πολύ μεγάλη χαρά και συγκίνηση για την επιτυχή ολοκλήρωση μίας δύσκολης πορείας, οι νέοι πτυχιούχοι και διδάκτορες ευχαρίστησαν τους καθηγητές για τη διαρκή στήριξή τους και δήλωσαν έτοιμοι να ξεκινήσουν έναν καινούριο κύκλο ζωής, λειτουργώντας με ενσυναίσθηση και ευαισθησία για το περιβάλλον και το κοινωνικό σύνολο.

 

Παρακολουθήστε αποσπάσματα με τον χαιρετισμό που απευθύνει η Πρύτανης του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου, Καθηγήτρια Μαρία Νικολαΐδη, στην τελετή ορκωμοσίας των διδακτόρων και των φοιτητών του τμήματος Γεωγραφίας σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο.